A Szerző ajánlása

 A Szerző ajánlása:

Dr. Molnár Ildikó, habilitált főorvos és az orvostudományok kandidátusa címek viselőjeként több évtizedes kórházi munka és szakrendelések területén (belgyógyászat, endokrin, immunológia és allergológia) szerzett gyakorlati tapasztalataimat írtam meg  „ A káros stressz és szerepe a betegségek kialakulásában” című könyvben.

            A könyv aktualitása egyértelmű, hiszen felgyorsult világunkban mindenkit ér a stressz. Azonban a gyakorlatban hiányzik a különböző szakterületek ismeretei közötti kapcsolat. A gyógyító gondolkodásban nem érvényesül az egységes, a beteg embert teljességében tekintő szemlélet. Igen speciális szakterületek közötti összefüggésekre világítok rá, mint például a hormonok és anyagcsere (vagyis endokrin rendszer), az immun­rendszer és a szimpatikus vegetatív idegrendszer között érvényesülő hatásmechanizmusokra, amelyek közvetlenül befolyásolják a helyes diagnózis felállítását és a kezelés sikeres­ségét.

 

Ajánlom a könyvet azoknak….

 

… akik többet szeretnének tudni a stresszhez kapcsolódó betegségek kialakulásáról és megelőzéséről. Ezek a betegségek megnyilvánulhatnak elhízásban, nőknél vérzészavarban vagy infertilitásban, szív- és érrendszeri betegségekben, gyomorpanaszokban, fertőzések elindította súlyos szervkárosodá­sokban, krónikus gyulladásokban, daganatok kialakulásában.

 

…. akik szeretnék részletesen megismerni a konkrét ok-okozati kapcsolatokat, kórfolyamatokat és erre időt is áldoznak. Igen sok ábra segíti és irányítja őket ebben a felderítésben.

 

….   akik a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.

 

….  elsősorban orvosoknak, orvostanhallgatóknak szól a könyv, hogy pótolja a beteget, mint beteg embert tekintő és összegző szemlélet hiányát. Látszólag különböző szakterületekhez tartozó tünetek, ugyanazt a betegséget jelentik. Ezért felismerésük nem nélkülözheti más szakterü­leten sem az odafigyelést, esetleges megelőzésüket.

 

…..  rávilágít, hogy a magzatot érő stresszállapot elősegíti a születés után a korai szív- és érrendszeri, illetve bizonyos hormonális betegségek kialakulását.

 

….  figyelmeztet, hogy szülés után kialakuló, elsősorban depresszióval kísért pszichiátriai tünetek mögött igen gyakran hormonális betegségek igazolhatók, amelyek kezelése nélkül nem várható teljes gyógyulás.

 

….  a könyv nemcsak szakembereknek szól, hanem mindazoknak, akik a számukra írt fogalommagyarázattal és ábraanyaggal időt áldoznak arra, hogy felismerjék  és megelőzzék a káros stressz okozta betegségeket.

 

Megrendelem a könyvet!