A könyvről

Dr. Molnár Ildikó: A káros stressz és szerepe a betegségek kialakulásában

Neuro-immun és hormonális szabályozás kapcsolatrendszere

A könyv témája időszerű és igen sokakat érint. Napjaink felgyorsult tempója kihat a betegségek kialakulására, megváltoztatja azok kialakulását, lefolyását és felismerhetőségét. A szerző több évtizedes kórházi gyakorlata, több szakmát érintő szakismeretei (belgyógyászat, endokrinológia, allergia és klinikai immunológia szakvizsgák), és tudományos munkássága (orvostudományok kandidátusa, majd habilitált doktori cím elnyerése) tette lehetővé, hogy olyan kapcsolatrendszerekre világíthasson rá, amelyek felismerése nem könnyű, különösen nem 5-10 perces beteg-orvos találkozások alkalmával.

A könyv elsősorban háziorvosok számára készült. Olyan ismereteket és összefüggéseket világit meg egyszerűen és érthetően, amivel mindennapos orvosi gyógyító munkájukban találkoznak. Ugyanakkor nehéz a megfelelő kezelésük, mert több szakma (pl. belgyógyászat, endokrinológia, allergia és klinikai immunológia) együttes ismeretét igénylik. Sok betegség gyógyításában, nem elegendő csak a tüneti kezelés. Ok-okozati kapcsolatokra világít rá, és kísérletet tesz az oki gondolkodásmód gyakorlatba való átültetésére. Aktív faktorok megismertetésére törekszik, amiről a fiatal kollégákat kivéve, a többiek csak egy-egy szakmai továbbképzés során hallanak. Ezért névhasználatuk a mindennapokban számukra a tudományossággal kapcsolódik össze, és nem általános hatásukkal. Ezen aktív faktorok megismerésében a rutin megszerzésére is törekedett a szerző. (Ma már molekuláris szinten lehet egyes betegségekben az ok – okozati hatásokat megismerni, nem csak az aktív faktorok-sejtszintjein. Azonban ezek biztos ismerete nélkül a másik sem érthető).

A kötet hármas tagolású:

1. Elméleti ismeretek

2. Betegségek és gyógyítás, az elméleti ismeretek gyakorlati megnyilvánulása

3. Bold kiemelésben a betegeknek vagy laikusoknak adott tanácsok, megelőzési lehetőségek.

A könyv fejezetei az egyes szakmákban a káros stresszhez társuló kórállapotok:

• A stressz anyagcsere- és hormonális hatásai,
• Tartós stressz megváltoztatja az immunválaszt és elősegíti a krónikus gyulladások, daganatok kialakulását,
• A tartós stressz érrendszeri és szívhatása,
• A krónikus stressz pszichoendokrin hatása,
• Magzatot érő stresszhatások és késői következményeik.

A könyv bármelyik orvosi szakmában dolgozó kollégának hasznos, összegyűjtött ismereteket nyújthat, amihez terjedelmes, elsősorban angol nyelvű irodalomjegyzék is társul. A nem orvosi képzettségűek számára is hasznos információkat kínál, aminek megértését fogalommagyarázatok, illetve rövidítésjegyzék segíti. (Terjedelem: 216 oldal, ábra: 51 db, benne 10 színes ábra. puha táblával készül, Formátum: 120×190 mm.)

További vélemények a könyvvel kapcsolatban:

Prof. Dr. Lakatos Péter könyvajánlója!

Dr. Ilyés István könyvajánlója!

 

Ára: 3500 Ft.

Ha MOST rendeli meg személyesen a szerzőtől a könyvet, akkor utalásnál nincs postaköltség s a példánya is

dedikálva lesz!!!

Ismerjük fel idejében a stresszhatások okozta betegségeket

Figyeljünk oda a stresszhatások tüneteire

Betekintés a könyvbe!

Kedves Érdeklődők! A stresszhatások és szerepük a betegségek kialakulásában című könyvbe az alábbi linkeken nyerhetnek betekintést:   Bevezetés   1. Fejezet -A stressz anyagcsere és hormonális hatásai   2. Fejezet -A tartós stressz megváltoztatja az immunválaszt és elősegíti a krónikus gyulladását és daganatok kialakulását   3. Fejezet – A tartós stressz érrendszeri és szív hatásai …

Oldal megtekintése »